ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΙΚΑ

<<Η θάλασσα και ο αχάριστος ποτέ τους δεν χορταίνουν>> λένε μεταξύ άλλων οι μαθητές του Ε1

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Ακόμα και στην εκδρομή μας εμείς κάνουμε το καθήκον μας!! Καθαρίζουμε το δάσος από τα σκουπίδια και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό..

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΠΙΟ!!

Όσο ζεσταίνει ο καιρός σκεφτόμαστε μόνο καλοκαίρι και διακοπές!!

ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!!!

Κάθε μήνα η τάξη που ανακυκλώνει τις περισσότερες μπαταρίες και είναι η πιο καθαρή κερδίζει το κύπελλο!!!Ήμαστε τόοοοσο καλοί που την τελευταία εβδομάδα οι περισσότερες τάξεις έφεραν ισοψηφία!!!ΜΠΡΑΒΟ μας!!!

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ...ΕΥΧΕΣ!!

Καλό καλοκαίρι!!!Επιτέλους τα σχολεία τελείωσαν..δεν ξεχνάμε όμως να προστατεύουμε το περιβάλλον, συνεχίζουμε την ανακύκλωση!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΚΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ

Σας αρέσει το ταμπλό που φτιάξαμε με τις πολικές αρκούδες;;Σήμερα το φτιάξαμε που γιορτάζουν..

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ HELMEPA

Επειδή ανακαλύψαμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, δεν γνώριζαν τη Helmepa και τη δράση της, αποφασίσαμε να τους ενημερώσουμε με τον πιο εύκολο τρόπο..κολλώντας το ενημερωτικό υλικό που μας έστειλαν!!!!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Με καπάκια και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά φτιάξαμε μοναδικά, χειροποίητα μουσικά όργανα.. Ο ήχος τους;; Μελωδικός και ξεχωριστός..σαν εμάς και τις κατασκευές μας!! 

ΓΛΑΡΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ!!

Οι μαθητές της Ε΄τάξης φτιάξαμε γλάρους που αν μιλούσαν, θα μας φώναζαν σπουδαία πράγματα... Απολαύστε τους!!!

ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Η Β΄ και η Γ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκεφτήκαμε τον Βοτανικό Κήπο. Εκεί είδαμε πολλά φυτά που ήδη γνωρίζαμε και ανακαλύψαμε και νεά!!Μας άρεσε πολύ που περάσαμε λίγες ώρες μέσα στη φύση. Νιώθαμε πολύ όμορφα που βλέπαμε γύρω μας όλο αυτό το πράσινο και προσέχαμε πάρα πολύ να το διατηρήσουμε...

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ... ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να δείξεις την αγάπη σου και να προσφέρεις βοήθεια σε ανθρώπους που την έχουν πραγματική ανάγκη..Έναν από αυτούς ανακαλύψαμε και μεις αυτή τη σχολική χρονιά. Μάθαμε ότι μαζεύοντας καπάκια, μοιράζουμε χαμόγελα...και μααζέψαμε τόοοοοσα πολλά καπάκια!!! Είμαστε πολύ...

ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Όλα εμείς τα μικρά παιδιά φτιάξαμε ψάρια μαγικά!! Με κολάζ από περιοδικά τα καταφέραμε πολύ καλα.. Στολίσαμε το σχολείο μας με τόσα πολλά όμως τα ψαράκια μας είναι μοναδικά!!!

Η ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...

Ξέραμε ότι υπάρχουν θαλάσσια ζώα που κινδυνεύουν και ψάχναμε να βρούμε τρόπο να το δείξουμε σε όλους..Σκεφτήκαμε λοιπόν να ζωγραφίσουμε το σχολείο μας για να τραβήξουμε την προσοχή μικρών και μεγάλων!! Το μπλε της θάλασσας μας κάνει χαρούμενους αλλά οι μαύρες φιγούρες που κολυμπούν και είναι τα ζώα...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το περιβάλλον κινδυνεύει κάθε μέρα από εμάς τους ανθρώπους. Το καταστρέφουμε, το μολύνουμε και δεν το αγαπάμε. Σήμερα που είναι η μέρα του περιβάλλοντος εμείς τα παιδιά κάναμε πολλά πράγματα και μάθαμε πώς εμείς μπορούμε να το σώσουμε. Όμως κάθε μέρα πρέπει να προσπαθούμε και όχι μόνο σήμερα!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

Την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πουλιών οι μαθητές των τάξεων Β΄,Γ΄,Δ΄ και Ε΄ φτιάξαμε πουλιά από χαρτόνια και τα κρεμάσαμε στις τάξεις μας!! Επίσης, επισκεφτήκαμε τις μικρότερες τάξεις χωρισμένοι σε ομάδες, τους εξηγήσαμε ποια είναι αυτά τα πουλιά και τους είπαμε ό,τι άλλο μάθαμε γι' αυτά.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ!

Ποτέ δε σκέφτηκα ότι από παλιά περιοδικά θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τόσο ωραία έργα!! Χωριστήκαμε σε ομάδες και αφού κόψαμε φωτογραφίες σε διάφορα σχήματα και χρώματα, κατασκευάσαμε από ένα πρωτότυπο κολάζ!!  

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!

Οι μαθητές   και  οι μαθήτριες  των τμημάτων  Γ' κα Δ'1 απάντησαν στο ερωτηματολόγιο σχετικά  με την ανακύκλωση. Ήταν μια θαυμάσια  ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν εκ νέου για την ανακύκλωση.

ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΕΝΑΣ ΒΥΘΟΣ!!

Όποιος έρθει στην τάξη μας πρέπει να ξέρει να κολυμπάει και να φοράει μάσκα!! Γιατί εμείς αγαπάμε πολύ τον βυθό της θάλασσας και εκεί κάνουμε μάθημα..Δεν μας πιστεύετε;;;;

ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αντί να συσσωρεύονται άχρηστα και στοιβαγμένα τα παλιά λάστιχα αυτοκινήτων , ομορφαίνουν τον  κήπο του σχολείου μας! Τα  ζωγράφισαν οι μαθητές και μάλιστα φύτεψαν και πανέμορφα λουλούδια!!!!!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ...ΜΟΥΣΙΚΗ!

Στο προαύλιο του σχολείου μας έχουμε έναν τοίχο μουσικής από ανακυκλώσιμα υλικά ( ταψιά, πλαστικά μπουκάλια κ.α.) το φτιάξαμε τα παιδιά της Γ΄ τάξης την ημέρα που είχαμε αφιερώσει στη μουσική και την ανακύκλωση.                  

ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ!

Πόσο όμορφη ήταν αυτή η μέρα στο σχολείο μας;;;!!!  Σήμερα κάναμε ένα από τα καλύτερα μαθήματα της χρονιάς....φυτέψαμε!!!! Φύτεψε η κάθε τάξη τα δικά της λουλούδια όμως όλοι είμαστε υπεύθυνοι για όλα!!

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΗΠΟ...

Η Ορχήστρα των Χωμάτων μας βοήθησε να φυτέψουμε τον δικό μας λαχανόκηπο!! Φτιάξαμε παρτέρια από ειδικές σανίδες, τα τοποθετήσαμε σε έναν χώρο προστατευμένο από τα παιχνίδιά μας και για μια ολόκληρη ημέρα γίναμε όλοι οι μαθητές του σχολείου κηπουροί. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό..Ήδη κόψαμε τις...

ΜΙΚΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ... ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Έχουμε πολλές ερωτήσεις για εσάς και είμαστε πολύ περίεργοι για τις απαντήσεις σας!!! Εμείς πάντως πήραμε ήδη μέρος στην έρευνα που ετοιμάσαμε..   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ    Ποιοι παράγοντες καταστρέφουν το περιβάλλον;  Επηρεάζει η καταστροφή του περιβάλλοντος τον άνθρωπο; Και...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

Στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών που διδασκόμαστε στην Ε΄τάξη, υπάρχει μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στην ενέργεια. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να μην σπαταλάμε ενέργεια;; Για να θυμόμαστε όλοι να την καταναλώνουμε με προσοχή, φτιάξαμε εντυπωσιακές πινακίδες που θα μας το θυμίζουν..

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Για να μην πούμε το νερό νεράκι...δώστε προσοχή στα μηνύματα που γράψαμε στις σταγόνες μας εμείς τα τεταρτάκια..

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΦΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! Οι αφίσσες που μόλις κολλήσαμε δεν ομορφαίνουν μόνο τον χώρο..μεταφέρουν ΠΟΛΥ σημαντικά μηνύματα..

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ!

Η κυρία  των  εικαστικών τους παλιούς  μαρκαδόρους  ποτέ δεν τους πετάει αλλά  με  αυτούς  φτιάχνει  μπογιές!! Φέραμε κι εμείς ό,τι χαλασμένους  μαρκαδόρους είχαμε, τους  βάλαμε σε  ποτηράκια  με  νερό,  αυτοί  έβγαλαν το...

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

Την Παγκόσμια Ημέρα για την Καθαριότητα του Περιβάλλοντος η Δ΄τάξη του σχολείου μας φόρεσε γάντια μιας χρήσης,πήρε σακούλες και έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο αγαπά το σχολείο και το περιβάλλον!!!

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΠΟ...ΛΑΔΙ

Το λάδι που ανακυκλώνουμε το ξεχωρίζουμε σε τηγανέλαιο και ελαιόλαδο. Με το ελαιόλαδο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μας έδειξε πώς μπορούμε να φτιάχνουμε σαπούνι για να πλένουμε τα χέρια μας!! Μάλιστα, η κάθε τάξη έφτιαξε το δικό της σαπούνι που θα χρησιμοποιήσει την καινούρια σχολική χρονιά,...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΙΓΚΟΥΙΝΩΝ

Σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Πιγκουίνων φτιάξαμε ο καθένας τον δικό του πιγκουίνο και μαζέψαμε πληροφορίες για τη ζωή τους!!Τελικά είδαμε ότι δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα γι αυτους!!Τώρα όμως..ρωτήστε μας ό,τι θέλετε!!!!

ΡΟΜΠΟΤ...ΑΠΟ ΚΟΥΤΙΑ

Ρομπότ από χαρτόκουτα φτιάξαμε εμείς τα δευτεράκια!! Δεν είναι πολύ εντυπωσιακά;;; Προσπαθήστε κι εσεις.. 

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ...ΚΑΠΑΚΙΑ

Επειδή μας αρέσουν πολύ τα λουλούδια, βρήκαμε έναν τρόπο να τα βλέπουμε πάντα ανθισμένα χωρίς να τα ποτίζουμε!!!  

ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ...ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

Λίγο πριν ξεκουραστούμε για τα Χριστούγεννα, μαζευτήκαμε ένα απόγευμα στο σχολείο μας και σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα δέντρα από παλιά βιβλία και περιοδικά...Τα στολίσαμε και κανείς δεν πίστευε ότι εμείς φτιάξαμε κάτι τόσο εντυπωσιακό!!!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ HELMEPA JUNIOR

    Το σχολείο μας έγινε πιο όμορφο φέτος λόγω της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα Helmepa junior. Οργανωμένα, ομαδικά και όχι όποτε το θυμόμαστε ασχοληθήκαμε με το περιβάλλον. "Κλεψαμε" χρόνο από τα μαθήματά μας, η αλήθεια είναι πως αν περιμέναμε να μας περισσέψει χρόνος για να...

ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ...

Όλες οι τάξεις κατεβήκαμε και βάψαμε το σχολείο μας!!  Ζωγραφίσαμε τρία επιτραπέζια παιχνίδια στο προαύλιο, ένα φιδάκι, ένα σαλιγκαράκι και ένα κουτσό. Επίσης, χρωματίσαμε κάποια τσιμεντένια παγκάκια και τον τοίχο που χωρίζει το μπάσκετ από το υπόλοιπο προαύλιο. Όλα τα παιδιά κάνουμε ό,τι...
1 | 2 >>