ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ...

 

 

 

26ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

 

Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 1986 με οργανικότητα εξαθέσιου και άρχισε να λειτουργεί την 1-9-1986 στο δημόσιο κτήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, οδός Γρηγορίου Ε΄ 38. Το  

1992 το σχολείο μεταφέρθηκε σε δικό του κτήριο μεταξύ των οδών Ευαγγελιστρίας και Φλέβας όπου και λειτουργεί με οργανικότητα δωδεκαθέσιου έως και σήμερα.

 

 

Το 26ο Δημοτικό Σχολείο υλοποίησε πολλά  προγράμματα με ιδιαίτερη επιτυχία. Από αυτά ξεχωρίζουν: το τριετές πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, για το οποίο το σχολείο βραβεύτηκε με την Οικολογική Σημαία, το τετραετές πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Διεθνούς Δικτύου / Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

 

Οι μαθητές του 26ου Δημοτικού σχολείου έχουν διακριθεί για την ευαισθησία τους στα προβλήματα της εποχής μας με αποκορύφωση τη βράβευση μαθήτριάς μας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την έκθεσή της με θέμα τα προβλήματα των προσφύγων, έχουν επιδείξει ιδιαίτερη περιβαλλοντική δραστηριοποίηση συμμετέχο- ντας στη δενδροφύτευση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και για αρκετά χρόνια συνέχιζαν να προβάλλουν τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Με λογισμό και μ’ όνειρο» που εξέδιδαν σε συνεργασία με τη ΔΕΑΠ  Ιλίου.